Prašne barve TIGER za jeklene konstrukcije

Jeklo je številka ena med gradbenimi materiali. Ekstremna trdnost, ekonomičnost in številne možnosti uporabe so le nekatere njegove prednosti.

Jeklene površine lahko trajno protikorozijsko zaščitimo s TIGER Drylac® sistemi prašnih barv tako v zunanjem kot v notranjem področju. Ti sistemi izpolnjujejo vse mednarodne priznane standarde in zahteve v zvezi z odpornostjo na vremenske vplive in mehanske obremenitve.

Pocinkano jeklo protikorozijsko zaščitimo z TIGER enoslojnim sistemom, ki je sestavljen iz zato optimiranega prašnega nanosa.

Za nezaščiteno jeklo v zunanjem področju se najbolje obnese TIGER-Shield dvoslojni sistem. Sestavljen je iz prašnega temeljnega nanosa in prašnega zaključnega nanosa. Ta sistem zagotavlja zelo močno protikorozijsko zaščito, tako, da niso potrebni trije ali več sloji, ki so v navadi ob uporabi mokrih lakov. Glede na obdelovan material je potrebna primerna kemična ali mehanska predobdelava.

Ob vseh funkcionalnih, ekonomskih in okoljskih prednostih prašnega barvanja jeklenih elementov, lahko arhitekti in projektanti uresničijo tudi estetske zahteve. Na izbiro je široka paleta barvnih odtenkov, tudi v metalik variacijah, različnih sijajih in površinskih strukturah.