TIGER Drylac® prašne barve

Kot vodilni proizvajalec prašnih barv za arhitekturo TIGER preko projekta »Servis za arhitekte« izvaja inovativni koncept svetovanja in informiranja, ki je namenjen arhitektom, načrtovalcem, gradbenikom, inženirjem, skratka vsem, ki se ukvarjajo z arhitekturnimi nalogami.

V sklopu storitve Servis za arhitekte ponujamo celostno strokovno podporo in svetovanje na področju površinske zaščite na področju arhitekture. Pri tem je poudarjena predvsem individualizirana komunikacija, projektno prilagojena strokovna podpora, izdelava vzorčnih ploščic in barv po vzorcih, potrjevanje izvedljivosti konkretnih barvnih odtenkov in specialnih efektov.

Prašne barve predstavljajo ekološko neoporečno alternativo klasičnim mokrim barvam, saj so brez topil. Nastajajo v tro-stopenjskem procesu drobljenja, mešanja in spajanja vhodnih materialov. Končni produkt je barva v obliki finega prahu, ki ima točno določene funkcionalne in dekorativne lastnosti.

Že nanos enega sloja prašne barve zagotavlja debelino površinske zaščite po želji med 50 in 100 μm, medtem ko lahko s klasičnimi mokrimi barvami dosežemo debelino nanonsa največ 30 μm. Zaradi možnosti recikliranja odvečne prašne barve med procesom barvanja je izkoristek le te do 98%, medtem ko je izkoristek klasičnih mokrih barv največ 35%.

Osnovno tehnično podporo zagotavlja TIGROV »Priročnik za arhitekte«, ki je usklajen z najbolj aktualnimi tehničnimi dosežki na področju arhitekturne industrije. Na razpolago je v nemškem, angleškem in italijanskem jeziku.

TIGROV »Servis za Arhitekte« je odprt, dinamičen, interdisciplinaren sistem, ki ga v sodelovanju z vsemi udeleženimi branžami neprestano razvijamo.

Oblikovalska, tehnična in ekonomska vprašanja obravnavamo na osnovi najaktualnejših spoznanj. Na ta način lahko že v zgodnjih fazah projekta pridobite odločilne informacije o temah kot so: protikorozijska zaščita, plemenitenje zunanjih in notranjih površin ter oblikovne možnosti.

Katalog Serija 29

Prašne barve v Seriji 29 so v skladu s Qualicoat Class I. Na spodnji povezavi prenesite katalog vzorcev.

Katalog Serija 68

Prašne barve v Seriji 68 so v skladu s Qualicoat class II. Na spodnji povezavi prenesite katalog vzorcev.

Katalog 3D metalik barv

Prašne barve 3D metalik, najnovejši patent pri TIGRU, izpolnujejo zahteve Qualicoat II. Odlikujejo se po videzu in funkcionalnih lastnostih, pri katerih so zelo blizu učinku mokrih barv.

Katalog vzorcev notranjih barv

Prašne barve za notranjo uporabo nudijo široko paleto ustvarjalnih možnosti. Na spodnji povezavi prenesite katalog vzorcev.