Aplikacijska črpalka OptiSpray AP01

Aplikacijska črpalka OptiSpray AP01 je:

  • na voljo za avtomatske in ročne sisteme
  • enostavna integracija v obstoječo opremo
  • enostavno vzdrževanje in dolga življenjska doba
  • količine prahu do 600 g/min/ pištolo
Ročni aparat OptiFlex 2B za aplikacijsko črpalko Opti Spray.

Ročni aparat OptiFlex 2B za aplikacijsko črpalko Opti Spray.

Avtomatski center za prah Opticenter 03.

Avtomatski center za prah Opticenter 03.

Revolucija na področju transporta prašne barve
Gema je aplikacijsko črpalko AP01 plasirala na trg v letu 2014 in do danes je v uporabi več kot 3000 črpalk. Odzivi uporabnikov so zelo pozitivni tako glede hitrosti nanašanja barve, kot tudi glede prihrankov prašne barve, ki jih dosegajo v primerjavi s klasično venturi tehnologijo.

Graf nihanja količine prahu skozi čas pri črpalki AP01.Tabela: Nihanje količine prahu skozi čas v odvisnosti od obrabe obrabnih delov pri injektorju in pri črpalki AP01. Ko pri injektorju pade količina prahu pod sprejemljiv minimum, zamenjamo vložek. S črpalko AP01 je količina prahu natančno takšna, kot jo hočemo imeti.

Optimalna transportna pot za prašno barvo:
Črpalka AP01 je zgrajena na popolnoma novi platformi. Uporabljena je eno komorna zasnova v ravni liniji, koncept, ki na tržišču nima primerjave. AP01 je edina črpalka, ki omogoča linearno nastavljanje količine prahu od 50 – 300 g/min.

Konstantna količina izpihane barve
Ena najpomembnejših lastnosti črpalke AP01 je, da zagotavlja konstantno količino barve na pištoli skozi celotno življenjsko dobo. Drugače povedano obraba obrabnih delov ne vpliva na količino izpihane barve.

Mehak oblak
Črpalka AP01 omogoča delo z izredno nizko hitrostjo zraka tudi pri velikih količinah, npr. nad 250 g/min prašne barve. Oblak prašne barve je zato izredno mehak in učinkovitost nanosa/oprijema je odlična tudi pri kompleksnih geometrijah. Dolžina cevi za prah in/ali višinska razlika med posodo za prah in pištolo ne vplivata na količino izpihane prašne barve.

Možnost prihranka
Konstantna količina izpiha in mehak oblak prašne barve povečata učinkovitost in enakomernost nanosa prašne barve na obdelovance, kar omogoča znatne prihranke časa in prašne barve glede na tradicionalno venturi tehnologijo 90° injektorjev.

Video: Princip delovanja OptiSpray aplikacijske črpalke AP01

GEMA SWITZERLAND GMBH je vodilni proizvajalec opreme za tehnologijo prašnega barvanja. Za podrobnejšo predstavitev izdelkov ali za različne rešitve in konkretne projekte se obrnite na nas.
Če si želite predstavitev in brezplačnen preizkus pri vas se povežite z nami za več informacij.